ACUMULANT(S)

Tens l’escriptori de l’ordinador ple d’arxius inútils i desfasats i tampoc et cal ara mateix fer-te una idea de quanta brossa informàtica acumules a la resta del disc dur.
Hi ha alguns calaixos a casa que ja no goses ni obrir. I si ho fas, és perquè són calaixos de sastre on dipositar algun objecte interessant però en aquell moment inclassificable.
Conserves a l’armari desenes de texans dels anys 80 (o 90?) i tens pocs penjadors per acabar de col·locar les teves últimes adquisicions.

I malgrat tot això, ets segurament meticulós i hiperorganitzat en altres espais de la teva vida, com la feina.

Acumulació no és exactament desordre. És manca de capacitat per saber deixar anar. Tendim a acumular. Un Diògenes social que ens impedeix anar lleugers d’equipatge per la vida. Ens costa desfer-nos d’allò que ja no té utilitat potser per una culpabilitat insana de NO saber dir prou i NO saber dir adéu a objectes espatllats, inútils, desfasats i/o absurds en aquest precís moment de la nostra vida. Cada vegada MÉS sabem desprendre’ns MENYS de res.

Entre els meus propòsits mindfulness dels mesos que vénen, en tinc un directament relacionat amb la “neteja” d’objectes prehistòrics. Estaré dies i dies separant totes les meves possessions en tres caixes (una que digui “prescindibles”, una altra d'”imprescindibles”, i una tercera de “ho pensarem més endavant”). Està clar que les caixes prescindibles aniran a les deixalleria -sí, al meu poble, reciclem-, a associacions sense ànim de lucre o faré donacions a família i amics. Després d’això, em prometen els “savis” de l’ordre i la serenitat, TOT ho veuré més clar. Seré més flexible i lleuger. I ho crec fermament.

Si vols més informació:
1.-“Menos es Mas”, article de Jenny Moix a el País.
2.-Marie Kondo, la gurú en temes d’ordenar la llar, a la fantàstic mitjà VERNE
3.-“El miedo al futuro y la acumulación de objetos”, de Isidro Magallón

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *